Kindertandarts

Tandheelkundige zorg voor kinderen

Omdat ook zij de beste behandeling verdienen

Het is belangrijk om er vroeg mee te beginnen om ervoor te zorgen dat je kinderen de juiste zorg en service krijgen.

Tandheelkundige zorg voor kinderen is een belangrijke discipline. Tandartsen worden getraind om kinderen op hun gemak te stellen tijdens een consult.

Ares Dental zorgt voor je kinderen. De gezondheid van hun gebit is net zo belangrijk als dat van volwassenen, zodat hun tanden zich zo gezond mogelijk ontwikkelen.

Preventie

Tandheelkunde voor kinderen en adolescenten is een levenslange voorwaarde voor mondgezondheid en is ongeveer 16 jaar lang gebaseerd op de volgende zes pijlers:

  • Profylaxe en behandeling van holtes
  • Traumaverwerking
  • Parodontale behandeling
  • Beheer van occlusie
  • Patiëntenzorg
  • Controleherinneringen beheren

Beheer en preventie van draagbewegingen

Draagmanagement begint bij de geboorte. Ouders zijn verantwoordelijk voor de gezondheid van het gebit van hun kinderen en kunnen tandheelkundige ingrepen voorkomen of tot een minimum beperken. Afhankelijk van de leeftijd en rijpheid van het kind ontwikkelt de relatie tussen de tandarts en het kind zich in het voordeel van de ouders.

Traumaverwerking

Als kinderen aan sport doen, moeten ze dit vermelden bij regelmatige controles bij de tandarts. Spel-, sport- en verkeersongevallen tijdens de kindertijd en adolescentie kunnen ernstige gevolgen hebben voor het hele gebit. Om deze redenen is preventie van tandheelkundige ongevallen een belangrijk onderdeel van de pedodontie.

Parodontale behandeling

Tandheelkundige behandeling bij kinderen is relatief eenvoudig. Ouders krijgen ook instructies over mondhygiëne die geschikt is voor hun leeftijd. Het is echter uiterst belangrijk bij adolescenten, omdat het de basis legt voor een goede parodontale gezondheid op latere leeftijd.

Occlusie

Het controleren van de eruptie van tanden en kiezen en de ontwikkeling van de blijvende gebitselementen is een integraal onderdeel van de pedodontie. Het doel van occlusiebeheer is ervoor te zorgen dat de blijvende tandbogen esthetisch mooi en functioneel zijn.

Wij kunnen u helpen

Ares Dental zal de kinderen en tieners op vaste, afgesproken intervallen bellen. Onze gespecialiseerde tandartsen bepalen deze intervallen rekening houdend met de mond- en tandheelkundige situatie van het kind en de gezinsomstandigheden.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag?
Wij hebben het antwoord

Ouders kunnen hun kinderen leren over tandenpoetsen en een goede mondhygiëne. Zodra de eerste melktanden doorkomen, moet worden voorkomen dat kinderen gaatjes krijgen.

De tandarts moet op de hoogte zijn van de sportactiviteiten van het kind. Sport- en vrijetijdsactiviteiten kunnen schokken en gebroken tanden veroorzaken.

Het eerste bezoek van een kind aan de tandarts kan stressvol zijn.

Het kind mag niet ongerust zijn voor het consult.

Een tandarts die gespecialiseerd is in kindertandheelkunde is gewend om kinderen vertrouwen te geven.

Mondgezondheid is essentieel: goed of slecht, het heeft invloed op iemands algemene gezondheidstoestand. Door je gebit te verzorgen kun je normaal blijven eten en voorkom je het ontstaan van ziekten die ernstige gevolgen kunnen hebben voor je lichaam. Een paar eenvoudige, gemakkelijk uit te voeren hygiëneregels, zoals tandenpoetsen en evenwichtig eten, moeten daarom van jongs af aan worden aangeleerd om goede gewoonten te worden.

Als zijn tandvlees geïrriteerd is of als je de aanwezigheid van gaatjes vermoedt.

Je kunt een afspraak maken bij een van onze tandartspraktijken van Ares Dental Luxemburg.

Als je kind geen behandeling heeft ondergaan, is het bezoek toch een gelegenheid om hem of haar te herinneren aan de gewoonten die horen bij een goede mondhygiëne en tandenpoetsen.

U kunt een afspraak maken bij een van onze tandartspraktijken van Ares Dental Brussels.

Kun je het antwoord dat je zoekt niet vinden?

Veuillez remplir le formulaire ci-dessous et nous vous recontacterons dès que possible.

Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Nieuw merk

Floss Dental en Smile Ortho worden Ares Dental

Beste klanten,

Vanaf maandag 03 juni 2024 worden onze tandartspraktijken Floss Dental en Smile Ortho Ares Dental.

Dezelfde kwaliteit, dezelfde service, hetzelfde gezicht!

Onze dienstregelingen

Ares Dental Brussel - Schaarbeek

Ares Dental Brussel - Sint-Gillis

Ares Orthodontie Brussel - Sint-Gillis