Orthodontie voor volwassenen

Beugel voor volwassenen: het plezier van glimlachen

Steeds meer volwassenen kiezen voororthodontie om het plezier van glimlachen zonder te verbergen te herontdekken. In dit artikel biedt Ares Dental je een selectie van veelgestelde vragen over beugels voor volwassenen.

Of het nu gaat om ontsierende tanden en/of functionele gebitsproblemenOrthodontie is niet alleen voor kinderen, ook al wordt het van jongs af aan aangeraden om veel complicaties op latere leeftijd te voorkomen.

Deze informatie kan je helpen bij het kiezen van je toekomstige beugel voor volwasseneneventuele vragen beantwoorden en u helpen de juiste beslissingen te nemen voor uw mondgezondheid.

Wil je weten wat de prijs van een beugel in België voor volwassenen ? Of wil je de resultaten zien van een accolades met een voor/na ?

Overweeg je een beugel beugel in België ? Het team van Ares Dental is de juiste voor jou! Maak kennis met onze orthodontisten en vertrek met alle antwoorden op je vragen over orthodontische aanpassingen. beugels en professioneel professioneel advies om je te helpen de juiste behandeling voor jouw behoeften te kiezen.

Voor meer informatie zijn we beschikbaar van maandag tot zaterdag!

Kunnen volwassenen een beugel?

Natuurlijk kan dat! Er is geen leeftijdsgrens voor een stralende lach.

De laatste jaren is er een toename van het aantal aanvragen van volwassenen die een zekere mate van zelfvertrouwen willen herwinnen.

Hoewel een beugel voor volwassenen eerst gedragen moet worden om bepaalde gebitsproblemen op te lossen, wordt het gebruik ervan voornamelijk gekoppeld aan esthetische zorgen en een groot tandheelkundig complex. Een volwassene zijn met een beugel zonder je te schamen in het openbaar? Het is nu mogelijk!

Herstel je mooie glimlach en maak je geen zorgen meer over hoe mensen naar je kijken dankzij de resultaten die je zult krijgen met je toekomstige beugel voor volwassenen in België of Luxemburg!

Wat voor soort beugel voor volwassenen?

Bij volwassenen wordt vaak gevraagd om een discrete beugel. De meeste mensen geven de voorkeur aan dit type beugel vanwege de discretie die het biedt, vooral mensen die werken en niet gezien willen worden met een conventionele beugel voor volwassenen.

Onzichtbare aligners, ook bekend als Invisalignis een oplossing waar steeds meer volwassenen naar grijpen. Het is een transparant apparaatje dat je 21 uur per dag draagt en uitdoet tijdens het eten en als je je tanden poetst.

Dit apparaat kan discreet in het openbaar worden gedragen en zijn misschien alleen een beetje zichtbaar als je dichtbij genoeg komt. Voor een volwassene zijn deze beugels een ideale bondgenoot voor dagelijks gebruik.

Er zijn ook andere (vaste) beugels die traditioneler zijn, maar ook zichtbaarder. Metalen (ook wel brackets genoemd) of keramische beugels worden vaak gebruikt voor kinderen en zijn minder discreet. Daardoor zijn deze beugels ook veel goedkoper.

Er is echter een iets discretere oplossing voor vaste beugels. Een beugel wordt aan de binnenkant van de tanden vastgemaakt (linguale beugel), wat iets meer discretie biedt aan mensen die een vaste beugel dragen.

Hoewel er verschillende oplossingen zijn om te overwegen, is de beste manier om een beugel te kiezen voor een volwassene in België of Luxemburg het raadplegen van een orthodontist om de juiste oplossing voor jouw behoeften te vinden. Hoewel een beugel vooral een cosmetische ingreep is, is het ook een ideale oplossing voor problemen met slecht gepositioneerde tanden en kaken.

Hoeveel kost een beugel voor volwassenen?

Er zijn een aantal factoren die de prijs van een beugel in België voor volwassenen kunnen beïnvloeden, zoals :

 • Type apparaat Volledig uitneembare beugels voor volwassenen zijn veel duurder dan vaste beugels. Deze zijn goedkoper, maar ook minder discreet. Hoewel het moeilijk is om de exacte kosten van een beugel in te schatten, volgt hier een ruwe indicatie:
  • Vaste metalen beugels van 1.000 tot 2.500 euro
  • Vaste beugel van keramiek of composiet van 2.000 tot 3.500 euro
  • Onzichtbare uitneembare beugel Van € 2.500 tot € 6.000

Ook onderlinge verzekeringsmaatschappijen en bepaalde verzekeringsmaatschappijen kunnen hierbij betrokken zijn. Orthodontische behandelingen voor volwassenen worden echter minder vergoed dan die voor kinderen;

 • De complexiteit van de behandeling Een orthodontische behandeling kan duurder zijn als de behandeling vrij complex is en daarom meer tijd in beslag neemt;
 • Duur van de behandeling De duur van de behandeling kan van geval tot geval verschillen en daardoor de prijzen beïnvloeden;
 • De orthodontist De honoraria van de behandelaar kunnen variëren. Het hangt er allemaal vanaf of het wel of niet onder een overeenkomst valt. U kunt dit te weten komen door contact op te nemen met het bedrijf wanneer u contact opneemt of door gebruik te maken van de
  INAMI-webtoepassing
  .

De prijs van een beugel voor volwassenen hangt af van een aantal factoren en de beste manier om daar achter te komen is door contact op te nemen met je orthodontist en een afspraak te maken voor een offerte op maat. Aarzel niet en bel ons!

Wat is het meest effectieve tandheelkundige apparaat?

Elke brace voor volwassenen kan positieve resultaten opleveren, maar de meest effectieve brace op de markt is de vaste brace, die zeer positieve en snelle resultaten biedt. Ondanks het feit dat de prijs van dit tandheelkundige apparaat in België voor een volwassene het goedkoopste op de markt is, blijft het tot op heden het meest effectief.

Het dragen van een uitneembare beugel kan echter ook uitstekende resultaten opleveren, mits je heel strikt bent en je mondstuk 21 uur per dag draagt.

Nogmaals, je orthodontist kan je het beste advies geven over je orthodontische problemen.

Wat zijn de meest comfortabele beugels?

Voor alle beugels voor volwassenen is in het begin een aanpassingsperiode nodig.

Volwassenen met een vaste beugel kunnen wat irritatie in de mond ervaren door de beugels en in het geval van een linguale beugel kan de tong ook wat geïrriteerd zijn aan het begin van de behandeling.

Het Invisalign mondstuk is zeker het minst beperkend.Hoewel er een kleine aanpassingsperiode is wanneer het geplaatst wordt.

Het is belangrijk dat het dragen van je beugel niet pijnlijk is.. Het kan in het begin ongemakkelijk zijn, maar het mag nooit hevige pijn veroorzaken. Er wordt druk uitgeoefend op de tanden, wat in het begin van de behandeling onaangenaam kan zijn, maar het is belangrijk om je orthodontist te raadplegen als je beugel echt problemen veroorzaakt.

Wat zijn de nadelen van een beugel?

Afhankelijk van het type beugel dat wordt gebruikt, zijn er een paar negatieve punten waar je op moet letten. Vergeet echter niet alle positieve aspecten te overwegen van het laten aanmeten van een beugel voor volwassenen in België en Luxemburg.

De nadelen van vaste beugels zijn :

 • Onderhoud van tandheelkundige apparatuur Uitneembare spalken: dit is iets tijdrovender dan een uitneembare spalk, omdat het belangrijk is om te controleren of alle beugels in goede staat zijn en of ze schoon zijn. Het is essentieel om een tandenborstel te gebruiken die is aangepast aan je beugel voor volwassenen, tandzijde en tandenborstels om alle etensresten en tandsteen te verwijderen.
 • Regelmatige controles Het dragen van een vaste beugel vereist regelmatige bezoeken aan de orthodontist, met elke 5 tot 8 weken een controle.
 • Gebrek aan discretie Metalen beugels: metalen beugels zijn niet erg discreet, ze zien er nogal lelijk uit en zijn bij sommige mensen niet erg populair, ondanks de uitstekende resultaten die ermee worden behaald. Volwassenen met een beugel geven de voorkeur aan discretie.
 • Je dieet aanpassen Sommige voedingsmiddelen kunnen heel onaangenaam worden om te eten, of zelfs problemen veroorzaken zoals het beschadigen van je beugel. Hard voedsel moet worden vermeden, omdat je dan het risico loopt je beugel te forceren, deze los te maken en pijn aan je gebit te veroorzaken. Wat moet ik vermijden om te eten?
  • Te harde voedingsmiddelen bijvoorbeeld te gaar stokbrood
  • Rauw, heel fruit/groenten Bijt niet rechtstreeks in een hele vrucht of groente, maar eet deze liever in kleine stukjes gesneden, geraspt of gekookt.
  • Kleverig voedsel Het is moeilijk om bepaalde etenswaren aan je beugel te laten plakken, zoals toffees, kauwgom en andere zoetigheden.
  • Te veel zoet voedsel Suiker kan leiden tot gaatjes en vaste beugels vereisen veel onderhoud. Tandhygiëne is iets gecompliceerder met dit type apparaat.
  • Vezelrijk vlees en vis Vezelrijk voedsel is moeilijk te verwijderen bij het schoonmaken van je beugel en tanden. Kauwen is ook moeilijker als deze voedingsmiddelen vrij hard zijn.

Als je een vaste beugel met keramische ringen draagt, raden we sterk af om voedsel te eten dat vlekken op de ringen kan maken.Dit zijn onder andere: thee, koffie, frisdrank en voedingsmiddelen met veel kunstmatige kleurstoffen, wijn, spinazie, hartige sauzen (ketchup, mosterd, soja, etc.) en bepaalde specerijen zoals curry. Roken wordt ook afgeraden.

Helemaal aan het begin van het dragen van je nieuwe beugel, als je mond en/of tong geïrriteerd zijn, vermijd dan ook citroen- en scherp voedsel. Het is ook beter om de eerste paar dagen voordat je vaste beugel geplaatst wordt, heel zacht voedsel te eten.

De nadelen van uitneembare tandheelkundige apparatuur zijn :

 • Terugtrekken tijdens het eten Het is belangrijk om je beugel uit te doen bij het eten en drinken van zoete en/of warme dranken. Dit kan vervelend zijn als je onderweg bent. Het is ook belangrijk om het apparaat na de maaltijd weer om te doen, zodat het minstens 21 uur per dag gedragen kan worden;
 • Tijdelijke lispeling Dit is nauwelijks waarneembaar, maar kan in het begin optreden wanneer de tong zich aanpast aan het mondstuk;
 • Hoge kosten Het Invisalign mondstuk is een vrij duur apparaat vanwege de vele mondstukken die regelmatig vervangen moeten worden en de gebruikte technologie. De prijs van deze beugels in België voor een volwassene is waarschijnlijk het meest vervelende negatieve punt.

Wat zijn de alternatieven voor een beugel?

De afgelopen jaren is er een nieuwe technologie opgedoken die veel mensen blij heeft gemaakt die geen beugel wilden dragen vanwege de ontsierende beugels en draden: het transparante/onzichtbare mondstuk, ook bekend als Invisalign.

Hoewel deze technologie steeds populairder wordt bij tieners, zijn het vooral volwassenen die dit verwijderbare apparaat zien als een kans om weer een glimlach op hun gezicht te toveren en hun zelfvertrouwen terug te krijgen.

De vraag naar beugels voor volwassenen in België is sterk gestegen en vertegenwoordigt nu meer dan 30% van de consulten.

Als je verplicht bent om 21 uur per dag draagtkun je met dit transparante mondstuk stralend lachen in het openbaar, zonder dat je een lelijke beugel hoeft te dragen.

Hoe lang duurt het om te wennen aan een beugel?

Het hangt allemaal af van hoe gevoelig je bent voor aanpassing. Voor sommige mensen zal het dragen van een beugel voor volwassenen slechts een paar dagen ongemak opleveren, terwijl het voor anderen langer duurt voordat ze eraan gewend zijn.

Het is belangrijk dat het veroorzaakte ongemak slechts tijdelijk is en niet tot pijn leidt. Zo niet, neem dan contact op met je orthodontist.

Wordt orthodontie bij volwassenen vergoed?

Afhankelijk van je ziekenfonds of verzekeringsorganisatie kun je recht hebben op een – vaak gedeeltelijke – vergoeding van je orthodontische kosten. In sommige gevallen is het niet mogelijk om geld terug te krijgen.

Het is daarom essentieel om contact op te nemen met je ziekenfonds en/of verzekeraar om meer te weten te komen over de verschillende voordelen en dekkingen die worden aangeboden.

Sommige mutualiteiten/verzekeringsmaatschappijen dekken bijvoorbeeld niet de kosten van een beugel voor volwassenen als deze uitsluitend voor cosmetische doeleinden is bedoeld. Aan de andere kant, als je een ongeluk hebt gehad dat problemen met je kaakbot heeft veroorzaakt en je een beugel voor volwassenen moet dragen, kun je misschien financiële hulp krijgen van je ziekenfonds of verzekeraar.

Door een aanvullende verzekering af te sluiten, kan je genieten van een gedeeltelijke terugbetaling en alle voorwaarden voor de terugbetaling van interventiekosten, het jaarlijkse plafond, de terugbetalingslimieten, enz. te weten komen.

Als je echter een aanvullende verzekering wilt afsluiten, zul je waarschijnlijk moeten wachten voordat je kunt profiteren van de verschillende voordelen die worden aangeboden. Dit staat algemeen bekend als de “wachttijd”.

Tot slot, als de prijs van een aanvullende verzekering je kan afschrikken, aarzel dan niet om de voor- en nadelen af te wegen, vooral als de orthodontische behandeling echt nodig is en niet alleen cosmetisch. Aarzel niet om de verschillende diensten van onderlinge verzekeringsmaatschappijen en verzekeringsorganisaties te vergelijken.

Zijn beugels zichtbaar?

Het hangt allemaal af van het type beugel voor volwassenen dat je wilt dragen.

Als je kiest voor een vaste beugel, zoals een metalen beugel, is deze zichtbaar bij de kleinste glimlach, zelfs als je spreekt. Door deze beugel aan de voorkant van je tanden te dragen (linguale beugel), zal je beugel voor volwassenen discreter zijn.

Bij een keramische beugel is het vaste tandheelkundige apparaat iets minder zichtbaar dan bij een metalen beugel, maar de aanwezigheid van de draad is nog steeds enigszins zichtbaar.

De beste oplossing als het gaat om discretie is het dragen van een transparante Invisalign aligner, die vaak niet opgemerkt wordt door mensen in de buurt van iemand die deze onzichtbare aligner draagt.

Hoe worden beugels aangemeten?

Er zijn 2 methodes om een vaste beugel te plaatsen: directe plaatsing en indirecte plaatsing.

Hoe werkt het?

Directe installatie

Indirecte installatie

Met een onzichtbare beugel voor volwassenen – Invisalign, maakt de orthodontist een afdruk van de tanden en vervolgens de verschillende uitlijners. Zodra je ze hebt ontvangen, hoef je alleen nog maar de eerste goot te plaatsen en na verloop van tijd doe je hetzelfde met de andere.

Wat is het verschil tussen een kunstgebit en een beugel?

Een kunstgebit, tegenwoordig ook wel uitneembare gebitsprothese genoemd, wordt gebruikt om ontbrekende tanden in de mondholte te vervangen. Tandverlies kan worden veroorzaakt door een aantal factoren, waaronder mondproblemen, een ongeval, ziekte of medische behandeling.

Er zijn twee soorten uitneembare prothesen:

 • Gedeeltelijke prothese Een gedeeltelijke prothese wordt gebruikt om een paar ontbrekende tanden te vervangen;
 • Totale prothese Hierbij worden alle tanden en kiezen vervangen.

Bij gedeeltelijk verlies van tanden en kiezen is het ook mogelijk om een of meer tandheelkundige implantaten aan te vragen, maar deze zijn duurder en kunnen niet altijd worden geïmplanteerd als er sprake is van een medische contra-indicatie of onvoldoende bot.

Uitneembare tandprothesen zijn tegenwoordig esthetischer dan vroeger en vormen een effectieve oplossing bij gedeeltelijk of volledig tandverlies.

Zoals in dit artikel wordt uitgelegd, is een beugel voor volwassenen een systeem om een optimale uitlijning van de tanden en kaken te bereiken. Een vaste of uitneembare beugel verbetert niet alleen je levenskwaliteit, maar geeft je ook meer zelfvertrouwen!

Waarom orthodontie voor volwassenen?

De meeste volwassenen willen een beugel om puur esthetische redenen. Er is echter ook een categorie mensen die niet behandeld kon worden tijdens de adolescentie en die zich tot orthodontie wendt om gebitsproblemen te behandelen die soms in de loop der tijd zijn verergerd en om te genieten van een mooie glimlach .

Veel van onze patiënten durven niet meer te glimlachen of zich te verstoppen vanwege scheve tanden. Dankzij de vooruitgang op het gebied van tandheelkundige apparatuur wenden volwassenen zich steeds vaker tot een orthodontist om hun tand- en kaakproblemen te verhelpen.

Het voordeel van Invisalign beugels die momenteel op de markt zijn, is dat ze de uitlijning van tanden onzichtbaar kunnen corrigeren, dankzij doorzichtige uitlijners.

Als dit voornamelijk te maken heeft met een fysiek complex, is een beugel voor volwassenen ook een manier om soms complexe en invaliderende tand- en kaakproblemen te corrigeren, zoals :

 • Kruisbeet De ondertanden worden niet door de boventanden bedekt;
 • Overbeet De ondertanden worden abnormaal bedekt door de boventanden;
 • Infrabite Geen contact tussen de boven- en ondertanden wanneer de mond gesloten is;
 • Overlappend Gebrek aan ruimte voor tanden die elkaar uiteindelijk overlappen;
 • Doorgeschoten mond Opschuiven van de onderkaak ten opzichte van de bovenkaak;
 • Tanden slijten Een onevenwichtige kaak belast vaak de tanden, die uiteindelijk slijten;
 • Maagproblemen Maagproblemen: deze houden soms verband met het slecht kauwen van voedsel;
 • Mondziekten veroorzaakt door inefficiënt poetsen, wat kan worden verbeterd door orthodontische behandeling.

Hoe krijg je een beugel passend zonder tanden?

Het is onmogelijk om een beugel voor volwassenen te plaatsen als je geen tanden hebt!

Heb je geen tanden meer? Vraag een uitneembare volledige gebitsprothese aan, maar je hebt in geen geval een beugel nodig.

Je nieuwe beugel voor volwassenen met Ares Dental

Heeft dit artikel je verlangen gewekt om je orthodontische problemen te verhelpen? Wil je een glimlach terug op je gezicht met een beugels voor volwassenen ?

Met Ares Dental is het mogelijk om volwassen beugels voor volwassenen in België en Luxemburg. Ons team van professionals staat klaar om al je vragen over onze verschillende orthodontische behandelingen te beantwoorden.

Wat als de prijs van beugels in België voor volwassenen Als je je zorgen maakt over de toekomst, laat het ons dan weten! We begeleiden en adviseren onze patiënten altijd, zodat we hen een betaalbare oplossing kunnen bieden.

Als je door onze deuren durft te stappen, is je glimlach in handen van de beste orthodontisten. Vraag naar alle informatie die je nodig hebt over het dragen van een een beugel en het advies van een van onze orthodontische professionals, maar je kunt ook profiteren van een beugel en een voor-en-na beugel en een spectaculaire spectaculair.

Vandaag de dag is een met een beugel is gemakkelijk ! Er zijn veel oplossingen en als je meer wilt weten over de kosten van een beugel voor volwassenen, bel ons dan!

Veuillez remplir le formulaire ci-dessous et nous vous recontacterons dès que possible.

Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Nieuw merk

Floss Dental en Smile Ortho worden Ares Dental

Beste klanten,

Vanaf maandag 03 juni 2024 worden onze tandartspraktijken Floss Dental en Smile Ortho Ares Dental.

Dezelfde kwaliteit, dezelfde service, hetzelfde gezicht!

Onze dienstregelingen

Ares Dental Brussel - Schaarbeek

Ares Dental Brussel - Sint-Gillis

Ares Orthodontie Brussel - Sint-Gillis