Algemene tandheelkunde

Operatieve tandheelkunde

Wat is het?

Algemene tandheelkunde omvat alle tandheelkundige zorg en behandeling gericht op het behoud van een optimale mondgezondheid: diagnose, preventie en behandeling van mondziekten, evenals restauratie of vervanging van tanden en kiezen.

Ons begrip van tandheelkundige chirurgie is: preventie om een goede mondgezondheid te behouden. Eenvoudige cariësbehandelingen die op tijd worden uitgevoerd, kunnen later veel kosten en ongemak besparen.

Geen kwik gebruikt bij de behandeling van holtevullingen! Onze erkende tandartsen gebruiken alleen hoogwaardige composieten. Tanden die in onze praktijk worden behandeld, krijgen hun natuurlijke kleur helemaal terug en de vulling is vrijwel onzichtbaar. Daarom gebruiken we liever dit materiaal, dat onvergelijkbaar duurzamer en resistenter is dan een paar jaar geleden.

Prothetiek

Wat is tandprothetiek?

Als een tand ontbreekt of ernstig beschadigd is, is het essentieel om deze te vervangen of te herstellen. Dit herstelt de schoonheid van de glimlach, maar bovenal herstelt het de mondfunctie en voorkomt het dat tanden en kiezen verschuiven.

Voor wie is het?

Ontbreekt er een tand of is deze te erg beschadigd? Onze tandartsen zullen het vervangen of herstellen tegen onverslaanbare voorwaarden. Je zult genieten van een prachtige glimlach en echt comfort tijdens het eten. Laten we niet vergeten dat op tijd actie ondernemen voorkomt dat verschillende tanden en kiezen verschuiven, wat duur en vervelend kan zijn! Hoogwaardige cosmetische tandheelkunde!

Het doel van tandprothetiek is om tanden te herstellen of ontbrekende tanden te vervangen door prothesen, bruggen of kronen.

Volledige en gedeeltelijke prothesen

Een gedeeltelijk kunstgebit kan een of meer tanden of kiezen vervangen. Ze zitten met kleine haakjes vast aan aangrenzende gezonde tanden. Een volledig kunstgebit vervangt alle natuurlijke tanden.

Kronen en bruggen

Als bewezen esthetische restauratieoplossing worden kronen gebruikt om een beschadigde tand te bedekken en te beschermen, terwijl bruggen worden gebruikt om een of meer ontbrekende tanden te vervangen. Beide behandelingen worden permanent in de mond bevestigd. Ze kunnen gemaakt zijn van metaal, porselein of een keramisch-metaallegering. Bij Ares Dental Brussels maken we er een erezaak van om ervoor te zorgen dat u kunt profiteren van de allernieuwste technologie.

Vaste of uitneembare prothese op tandheelkundig implantaat

Er zijn twee soorten implantaatgedragen prothesen: vaste en uitneembare. Vaste prothesen, zoals kronen, worden permanent op implantaten geplaatst, terwijl uitneembare prothesen moeten worden verwijderd om schoon te maken of tijdens het slapen. De keuze voor het een of het ander hangt af van een aantal factoren, die we met je kunnen bespreken.

Tandarts voor spoedgevallen met of zonder afspraak

We nodigen je uit in onze twee tandartspraktijken in Sint-Gillis en Schaarbeek. Onze tandartsen verwelkomen u met of zonder afspraak en behandelen uw spoedgevallen, ook op zaterdag. Al onze tandartsen zijn geregistreerd bij de Franse ziektekostenverzekering (conventionnés en agréés mutuelle). In onze Belgische klinieken bieden we goedkope tandheelkundige zorg die voor iedereen toegankelijk is.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag?
Wij hebben het antwoord

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Kun je het antwoord dat je zoekt niet vinden?

Veuillez remplir le formulaire ci-dessous et nous vous recontacterons dès que possible.

Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Nieuw merk

Floss Dental en Smile Ortho worden Ares Dental

Beste klanten,

Vanaf maandag 03 juni 2024 worden onze tandartspraktijken Floss Dental en Smile Ortho Ares Dental.

Dezelfde kwaliteit, dezelfde service, hetzelfde gezicht!

Onze dienstregelingen

Ares Dental Brussel - Schaarbeek

Ares Dental Brussel - Sint-Gillis

Ares Orthodontie Brussel - Sint-Gillis