Ons advies

Implantologie

Een tand vervangen door een implantaat kan de juiste keuze zijn na een grondige analyse door onze kaakchirurgen. Voorheen was de vaste brug de enige oplossing die beschikbaar was en die een aanzienlijke vermindering van het aantal tanden vereiste. Met tandheelkundige implantaten kunnen we nu een of meer ontbrekende tanden vervangen terwijl je aangrenzende tanden intact blijven.

Tandheelkundige implantaten kunnen een uitneembare gebitsprothese ondersteunen en stabiliseren. De prothese en de spieren die verantwoordelijk zijn voor je gezichtsuitdrukking behouden hun toon. Lachen en lekker eten waren nog nooit zo leuk! Herstel je levenskwaliteit en geef je zelfvertrouwen een boost! Sta jezelf toe om op een natuurlijke manier te spreken, te eten en te lachen, in alle comfort en vertrouwen.

Tandheelkundige implantaten kunnen al op volwassen leeftijd worden geplaatst. In principe is er geen leeftijdsgrens. De algemene gezondheidstoestand van de patiënt, de locatie van het implantaat en de verwachtingen moeten echter vooraf worden beoordeeld. Daarom stelt uw tandarts bij Ares Dental Brussels een vooronderzoek voor.

Na onderzoek van je gebit en het maken van de nodige röntgenfoto’s, zal onze implantoloog je een behandelplan en alternatieve oplossingen voorleggen. Je krijgt een kostenraming en alle stappen van de behandeling worden duidelijk uitgelegd. Het doel van het eindresultaat is om je te helpen het verlies van je tanden zo snel mogelijk te vergeten, ten gunste van een gezonde, natuurlijke glimlach. Kortom, je levenskwaliteit zal aanzienlijk verbeteren, of je nu kauwt, praat of lacht.

Elk geval is uniek, omdat veel factoren het protocol en de totale duur van het proces beïnvloeden. Meestal zijn er een aantal bezoeken nodig voor de volledige behandeling, die drie (3) tot achttien (18) maanden kan duren. Als het om esthetiek gaat, wordt de edentate ruimte opgevuld met tijdelijke tanden, zodat je meteen kunt genieten van een volle glimlach.

Elke regio moet afzonderlijk worden beoordeeld. Om implantaten te kunnen plaatsen, moet er een minimale hoeveelheid bot zijn (dikte en hoogte van de kaak), anders zullen de implantaten op de lange termijn niet stevig zijn. Als u niet over het vereiste botvolume beschikt, is het mogelijk om het betreffende gebied aan te passen voordat de implantaten worden geplaatst. Deze procedure kan doorslaggevend zijn voor het succes en de levensduur van uw implantaten.

Er zijn een aantal factoren die ervoor kunnen zorgen dat tandheelkundige implantaten voor sommige mensen af te raden zijn.

Hier zijn een paar voorbeelden:

 • Bestraling van de mond in het verleden.
 • Ongecontroleerde diabetes.
 • Zwaar alcoholgebruik.
 • Speciale medicatie (anticoagulantia en immunosuppressiva) en bifosfonaten.
 • Actieve mondziekte zoals parodontitis.
 • Nierdialyse.
 • Recent of eerder myocardinfarct.
 • Hartfalen.
 • Bloedproblemen (bijv. hemofilie).
 • Onhaalbare esthetische verwachtingen.
 • Risicovolle integratie van implantaten bij rokers omdat de genezing wordt belemmerd.

In deze specifieke gevallen zijn verdere tests nodig om te bepalen of implantaten kunnen worden geplaatst. Indien nodig zal uw tandarts contact opnemen met uw huisarts.

Net als uw natuurlijke tanden, moeten nieuwe implantaattanden regelmatig gepoetst en geflost worden om de opbouw van bacteriële tandplak te verminderen. Regelmatige bezoeken aan uw tandarts zijn ook een uitstekende manier om te zorgen voor een goede gezondheid en een lange levensduur van uw tandheelkundige implantaten.

Tanden bleken

Dit proces maakt gebruik van een witmakende gel die wordt geactiveerd door licht met een specifieke frequentie. Het werkt op tandglazuur en dentine zonder de tandstructuur aan te tasten. Tanden bleken is veilig, effectief en snel.

Er zijn veel redenen voor, waarvan de meest voorkomende zijn: leeftijd, consumptie van producten die vlekken op de tanden maken (koffie, thee, frisdrank, tabak, enz.) en trauma. Tijdens de groeiperiode van de tanden kan regelmatig gebruik van tetracycline en andere antibiotica ook verkleuring veroorzaken.

Het is bedoeld voor klanten die een snel effect en onmiddellijke resultaten willen of die aandoeningen hebben die nauwlettender in de gaten moeten worden gehouden (terugtrekkend tandvlees of diepe wortelschuring). Na een volledig mondonderzoek en een beoordeling van de toon, kan onze tandarts je vertellen of je een goede kandidaat bent voor deze procedure. Voor patiënten die wittere tanden willen, geeft het bleken van de tanden in de stoel betere resultaten dan thuisbehandelingen. Ons team van tandartsen staat je bij en helpt je de beste procedure en het beste alternatief voor jou te kiezen.

We gebruiken alleen de nieuwste technologie, die tanden nog effectiever bleekt in 45 minuten in plaats van 60 minuten met oudere systemen. Aan de andere kant is het comfortabeler voor de patiënt om een zo kort mogelijke behandeling te ondergaan, zodat de mond zo min mogelijk open blijft.

De tandarts moet eerst de mond onderzoeken. Reiniging wordt aanbevolen vóór de sessie om externe aanslag en vlekken te verwijderen. De tandarts brengt een transparante gel aan op de tanden en activeert deze vervolgens met een lampje.

Ja. Bleken verwijdert de meeste vlekken en verkleuringen die worden veroorzaakt door voedsel, roken, wortelkanaalbehandeling of de natuurlijke veroudering van tanden. Een onderzoek heeft aangetoond dat het gebruik van de lamp de effectiviteit van de gel verhoogt, wat resulteert in een verbetering tot 14 tinten. De resultaten variëren van patiënt tot patiënt, afhankelijk van de oorspronkelijke toestand van de patiënt. Het wordt gemeten en beoordeeld met behulp van de Vita Classical Shade Guide.

De veiligheid en werkzaamheid van het product zijn bewezen. Het product wordt al vele jaren veilig gebruikt voor de behandeling van tandvlees en zacht weefsel. Het mag niet worden gebruikt door zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Roken is verboden tijdens een bleekbehandeling. Sommige patiënten ervaren een tijdelijke toename in koudegevoeligheid tijdens de behandeling. Deze symptomen verdwijnen tussen 1 en 3 dagen na het einde van de behandeling. Bleken wordt door veel tandartsen beschouwd als de minst agressieve, risicoloze behandeling in de cosmetische tandheelkunde.

Als je bepaalde instructies voor na het bleken volgt, blijven je tanden witter en helderder dan voorheen. Het enige wat je hoeft te doen is het bleken te onderhouden met een thuisproduct en je gebruikelijke mondhygiëne te handhaven. We raden aan om af en toe bij te werken met de gelkit voor thuis.

Pedodontie/ pediatrische tandheelkunde

Ouders kunnen hun kinderen leren over tandenpoetsen en een goede mondhygiëne. Zodra de eerste melktanden doorkomen, moet worden voorkomen dat kinderen gaatjes krijgen.

De tandarts moet op de hoogte zijn van de sportactiviteiten van het kind. Sport- en vrijetijdsactiviteiten kunnen schokken en gebroken tanden veroorzaken.

Het eerste bezoek van een kind aan de tandarts kan stressvol zijn.
Het kind mag niet ongerust zijn voor het consult.
Een tandarts die gespecialiseerd is in kindertandheelkunde is gewend om kinderen vertrouwen te geven.

Als zijn tandvlees geïrriteerd is of als je de aanwezigheid van gaatjes vermoedt. Je kunt een afspraak maken bij een van onze Ares Dental praktijken als je kind geen behandeling heeft ondergaan, maar het bezoek is nog steeds een gelegenheid om hem of haar te herinneren aan de gewoonten die horen bij een goede mondhygiëne en tandenpoetsen.

Veuillez remplir le formulaire ci-dessous et nous vous recontacterons dès que possible.

Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Nieuw merk

Floss Dental en Smile Ortho worden Ares Dental

Beste klanten,

Vanaf maandag 03 juni 2024 worden onze tandartspraktijken Floss Dental en Smile Ortho Ares Dental.

Dezelfde kwaliteit, dezelfde service, hetzelfde gezicht!

Onze dienstregelingen

Ares Dental Brussel - Schaarbeek

Ares Dental Brussel - Sint-Gillis

Ares Orthodontie Brussel - Sint-Gillis