Orthodontiepraktijk

Een geweldige glimlach begint bij een geweldige tandarts

De voordelen van orthodontische behandeling

Daarnaast draagt een verbeterd gezichtsuiterlijk bij aan het zelfvertrouwen en dus aan de kwaliteit van leven in het algemeen, vooral tijdens de kindertijd en adolescentie, maar ook op latere leeftijd.

Oorzaken van orthodontische problemen

Er zijn twee hoofdgroepen van bepalende factoren: erfelijke en verworven. Maar een erfelijke oorzaak kan worden “verergerd” door verworven aandoeningen, zodat de precieze oorsprong van het probleem meervoudig kan zijn en soms moeilijk vast te stellen.
De oorzaken zijn meestal een verstoring in de ontwikkeling van de gezichtsgroei tussen geboorte en volwassenheid of een verstoring in de ontwikkeling van het gebit. Deze verstoringen worden veroorzaakt doorvariaties in de functies kauwen, slikken, ademhalen, enz. Daarnaast verstoren gewoonten zoals duimzuigen ook de dentofaciale ontwikkeling.

Waarom naar een specialist gaan?

Orthodontie kan de stand van iemands tanden en gezichtsmorfologie permanent veranderen. Het is daarom essentieel dat een orthodontische behandeling professioneel wordt uitgevoerd en gecontroleerd. Dankzij hun specifieke universitaire opleiding na een diploma tandheelkunde beschikken gekwalificeerde orthodontische specialisten over de vaardigheden die nodig zijn om een behandeling uit te voeren die het orthodontische probleem van elk individu corrigeert. Bovendien heeft de specialist, door uitsluitend orthodontie te beoefenen, een perfecte beheersing van zijn vakgebied verworven.

Orthodontische behandeling... voor wie?

Wie heeft een orthodontische behandeling nodig?

Hier zijn een paar “tekenen” die je kunnen helpen om het bestaan of waarschijnlijk verschijnen van een orthodontisch probleem (malocclusie) te ontdekken:

Wanneer moet je beginnen met de behandeling om je tanden uit te lijnen?

Omdat het geval van elke patiënt afzonderlijk moet worden bekeken, is het moeilijk om te bepalen wat het juiste moment is om te beginnen met een orthodontische behandeling om je tanden uit te lijnen. Onze orthodontisten zullen je de juiste linguale beugel aanbevelen.

Wanneer klinische symptomen worden waargenomen, is het soms nog te vroeg om een behandeling te starten. Het is echter nooit te vroeg om het advies van een orthodontist in te winnen en een diagnose te stellen om de oorsprong van het probleem te bepalen. Daarom wordt aanbevolen om rond de leeftijd van zeven of acht jaar voor het eerst een bezoek te brengen.

Daarentegen is er geen leeftijdsgrens voor orthodontische behandeling. Zoals we allemaal weten, is de orthodontische behandeling voor volwassenen de afgelopen jaren aanzienlijk uitgebreid. Dit betekent dat volwassenen die niet het geluk hadden om als kind behandeld te worden, kunnen profiteren van moderne (keramische) esthetische hulpmiddelen. Voor volwassen patiënten gebruiken onze tandartsen een Invisalign beugel, die vrijwel onzichtbaar is. Vraag gerust naar de betaalbare prijzen van onze orthodontiepraktijk.

Onze prijzen

Ares Licht

1990 Terughoudendheid vanaf €250
  • Aanbevolen voor mensen die een kleine correctie van de stand van hun tanden nodig hebben.

Ares Medium

2490 Terughoudendheid vanaf €250
  • Aanbevolen voor mensen die een gematigde correctie van de stand van hun tanden nodig hebben.

Hoogste Ares

3290 Terughoudendheid vanaf €250
  • Aanbevolen voor complexere gevallen waarbij een grotere correctie van de tandpositie nodig is

Veuillez remplir le formulaire ci-dessous et nous vous recontacterons dès que possible.

Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Nieuw merk

Floss Dental en Smile Ortho worden Ares Dental

Beste klanten,

Vanaf maandag 03 juni 2024 worden onze tandartspraktijken Floss Dental en Smile Ortho Ares Dental.

Dezelfde kwaliteit, dezelfde service, hetzelfde gezicht!

Onze dienstregelingen

Ares Dental Brussel - Schaarbeek

Ares Dental Brussel - Sint-Gillis

Ares Orthodontie Brussel - Sint-Gillis