Tandheelkundige apparatuur

Een beugel aanmeten bij Ares Dental

Een stralende lach geeft je meer zelfvertrouwen en opent deuren.

Vandaag de dag is het dragen van beugel Het dragen van een beugel is niet langer alleen gekoppeld aan tandproblemen bij kinderen, want steeds meer volwassenen kiezen voor orthodontie.

Er is geen leeftijdsgrens voor orthodontische behandeling, er is geen leeftijdsgrens voor orthodontische behandeling en technologische vooruitgang betekent dat een beugel nu discreet gedragen kan worden. Traditionele metalen beugels zijn daarom niet langer het enige alternatief voor een perfecte lach. Door het dragen van een transparant mondstuk is het mogelijk om bepaalde beetanomalieën te corrigeren zonder je te belemmeren in je dagelijkse activiteiten.

Ook al is het primaire doel van een beugel het herstellen van balans van de tanden en kaken te herstellenzoeken steeds meer mensen een orthodontische behandeling om de esthetiek van hun glimlach te verbeteren.

Verbetering van mondhygiëne en het verminderen van gaatjesOrthodontie kan ook een aantal problemen helpen voorkomen, zoals loszittende tanden en tandvleesproblemen.

Wil je je zelfvertrouwen een boost geven en het verlangen om te glimlachen herontdekken? Ares Dental legt het allemaal uit!

Welk type beugel moet ik kiezen?

Er zijn verschillende modellen beugels op de markt. Of ze nu vast of uitneembaar zijn, het is vooral de ernst van de behandeling die bepaalt welk model het meest geschikt is voor uw tandheelkundige behoeften.

Vaste beugel

 • Externe beugels
  • De minst esthetische, maar de bekendste;
  • Metalen of keramische ringen, ook wel brackets genoemd, met een aangehechte draad (strik) die gekleurd of onzichtbaar kan zijn.

 • Linguale beugel
  • Net als bij een externe beugel, maar de beugels worden aan de binnenkant van de tanden vastgehecht;
  • Minder comfortabel, vooral in het begin;
  • Kan de eerste paar weken spraakproblemen veroorzaken.

Uitneembare tandheelkundige apparatuur

 • Onzichtbare aligner – Invisalign
  • Verschillende goten moeten worden gebruikt en +/- elke 2 weken worden vervangen;
  • Gemakkelijk aan te brengen en voor optimaal comfort;
  • Ideaal voor volwassenen;
  • Ideaal voor lichte uitlijningsproblemen.

Een uitneembare beugel is erg populair bij volwassenen, De resultaten kunnen variëren, afhankelijk van de uitlijningsproblemen van de tanden.. Ze kunnen helpen om een overlapping van tanden of een spleet tussen tanden te corrigeren, maar ze kunnen ook bevorderen ook de kaakgroei bij adolescenten, corrigeren afwijkingen aan de bovenkaak en voorkomen ernstige beetanomalie bij jongeren..

Dit tandheelkundige apparaat is als volgt samengesteld

 • Een plastic plaat ;
 • Draadschroeven en veren.

Wat is een malocclusie?

Een malocclusie is het gevolg van een probleem gerelateerd aan de grootte van de bovenkaak en de tanden.Dit leidt tot scheefstand en tal van mond- en tandproblemen. Orthodontische behandeling houdt in dat je een beugel draagt om malocclusie corrigeren en de levenskwaliteit en esthetiek van patiënten verbeteren.

Malocclusie kan vele oorzaken hebben:

 • Een groot probleem tussen de tanden en de kaak;
 • Op je duim zuigen, je tong te vaak uitsteken, enz;
 • Trauma in het gezicht ;
 • Ontbrekende tanden ;
 • Aangeboren afwijkingen.

Er zijn 3 soorten beetanomalie:

 • Type 1 malocclusie Ruimte tussen de boven- en ondertanden;
 • Type 2 malocclusie Bovenmolaren naar voren verschoven ten opzichte van ondermolaren;
 • Type 3 malocclusie De ondermolaren zijn naar voren verschoven ten opzichte van de bovenmolaren.

Welk type beugel moet ik kiezen?

Hoewel volwassenen een voorkeur hebben voor uitneembare, onzichtbare beugels, zijn er een aantal belangrijke aspecten om in gedachten te houden als het gaat om het dragen van een beugel.

1. Discretie: een belangrijke factor voor volwassenen

Volwassenen dragen vaak een beugel omdat ze zich zorgen maken over de esthetiek van hun glimlach. De belangrijkste factor bij het kiezen van een beugel is dus de zichtbaarheid. In het belang van discretie zijn onzichtbare aligners en linguale beugels het meest geschikt voor dit doel..

2. Duur van de orthodontische behandeling

Alleen een orthodontist kan een volledige beoordeling opstellen om uw orthodontische problemen effectief te behandelen. Er moet met een aantal factoren rekening worden gehouden om een perfecte glimlach te krijgen, en ook de duur van de behandeling is belangrijk. Dit verschilt afhankelijk van :

  • Het type beugel dat wordt gebruikt De duur van de behandeling kan aanzienlijk variëren. Een vaste voorziening wordt bijvoorbeeld twee tot drie jaar gebruikt, terwijl een onzichtbare aligner maximaal een jaar kan duren, mits je slechts kleine problemen hebt;
  • De complexiteit van tandheelkundige problemen Een langere behandeling is soms aan te raden als iemand uitgebreidere zorg nodig heeft;
  • Instructies volgen Het opvolgen van de instructies van je orthodontist is cruciaal om ervoor te zorgen dat je behandeling snel en effectief verloopt.

3. Je beugel verzorgen

Transparante goten zijn gemakkelijk te onderhouden en dat maakt het een aanzienlijk voordeel. Eenmaal verwijderd, spoel je de tray gewoon af en maak je hem voorzichtig schoon met een tandenborstel.

Aan de andere kant is het onderhoud van vaste apparaten iets omslachtiger en beperkter. U gebruikt een tandenborstel met zachte haren en een compacte kop om uw tanden te reinigen, maar u moet ook flosdraad en interdentale ragers gebruiken om resten, tandplak en moeilijk bereikbare plaatsen met uw tandenborstel te verwijderen.

4. Beperkingen en dagelijkse impact

Laten we eens kijken naar alle voor- en nadelen van vaste en verwijderbare apparaten.

Vaste beugel

Vaste beugel

Vaste beugel

De keuze voor een beugel wordt bepaald door je prioriteiten en levensstijl, waarbij je de positieve en negatieve punten tegen elkaar afweegt, en ook door de mening van je orthodontist. Bij Ares Dental kun je nu het apparaat kiezen dat het beste past bij jouw behoeften in het gezelschap van onze professionals.

5. Pijn en ongemak

Hoewel het dragen het dragen van een beugel geen pijn zou moeten veroorzakenHet is mogelijk om bij bepaalde gelegenheden ongemak te voelen. Dit komt door de druk die het apparaat uitoefent op de tanden.

Hier zijn de verschillende manieren waarop je je door je nieuwe beugel kunt voelen:

  • Druk op de tanden Een vaste beugel kan wat ongemak veroorzaken na het vastzetten. De druk die op de tanden wordt uitgeoefend kan de eerste paar dagen onaangenaam zijn, maar verdwijnt geleidelijk. Met een onzichtbaar apparaat is de druk minder, maar wel voelbaar zodra het mondstuk wordt verwisseld;
  • Irritatie van de tong Dit gebeurt voornamelijk wanneer een vast linguaal apparaat wordt gedragen. Dit wordt veroorzaakt doordat de tong tegen de ringen van het apparaat schuurt en is slechts tijdelijk;
  • Ongemak bij het kauwen In het begin kan het moeilijk zijn om goed te kauwen. Bij het dragen van een vaste beugel is soms een aanpassingsperiode nodig;
  • Verhoogde speekselproductie De eerste paar dagen van aanpassing kan de speekselproductie toenemen;
  • Ingewikkelde spraak In het begin kun je wat tijdelijke spraakproblemen ondervinden. Het is even wennen, maar het valt mee.

Het ongemak dat je de eerste dagen voelt, is volkomen normaal. Als het probleem echter aanhoudt en verergert, aarzel dan niet om je orthodontist te raadplegen.

6. Orthodontische kosten

De kosten van orthodontie kunnen soms erg hoog zijn en veel mensen schrikken van de kosten van de behandeling.

U kunt een offerte aanvragen om de kosten van je orthodontische behandeling te berekenen en contact opnemen met je mutualiteit om te zien hoeveel gedekt is. Sommige particuliere verzekeraars bieden ook aanzienlijke voordelen. Aarzel niet om uw ziekenfonds of uw verzekeringsmaatschappij te vragen!

Ondersteuning na het dragen van een beugel

Ben je klaar met je orthodontische behandeling? Je bent eindelijk verlost van je beugel en hebt een nieuwe glimlach.

Het is echter belangrijk om zo lang mogelijk van deze correctie te kunnen profiteren. Deze stap is essentieel om zo lang mogelijk van je nieuwe glimlach te kunnen genieten.

Dit kan worden gedaan met een bevestigingssysteem en bestaat in twee vormen:

 • Vaste bevestiging Het wordt aan de binnenkant van de tanden geplaatst. Dit is een draad die op de tanden wordt gelijmd;
 • Een uitneembare retainer Dit is een doorzichtige spalk die gedurende een bepaalde periode continu gedragen moet worden en daarna alleen ’s nachts gebruikt wordt.

Concluderend kan de keuze van beugels is een beslissing die van veel factoren afhangt. Wat je nieuwe beugel ook is, het is belangrijk om alle instructies van je orthodontist op te volgen en een onberispelijke mondhygiëne te handhaven voor een succesvol resultaat.

Bij Ares Dental vindt u een toegewijd team dat klaar staat om u een stralende lach te bezorgen. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze orthodontische zorg.

Veuillez remplir le formulaire ci-dessous et nous vous recontacterons dès que possible.

Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Nieuw merk

Floss Dental en Smile Ortho worden Ares Dental

Beste klanten,

Vanaf maandag 03 juni 2024 worden onze tandartspraktijken Floss Dental en Smile Ortho Ares Dental.

Dezelfde kwaliteit, dezelfde service, hetzelfde gezicht!

Onze dienstregelingen

Ares Dental Brussel - Schaarbeek

Ares Dental Brussel - Sint-Gillis

Ares Orthodontie Brussel - Sint-Gillis