Implantologie

Wat is het?

Ares Dental biedt u tandheelkundige implantaten van topmerken tegen onverslaanbare prijzen. Ons team van stomatologen is gespecialiseerd en getraind om snel en pijnloos nieuwe tanden te plaatsen met behulp van de nieuwste technologie.

De grote vraag

Wat is een tandheelkundig implantaat?

Een tandheelkundig implantaat is een kleine kunstwortel van titanium die in het kaakbot wordt geplaatst om de wortel van de ontbrekende natuurlijke tand te vervangen. Implantaten kunnen worden gebruikt om één of meer ontbrekende tanden te vervangen, of zelfs om een volledige mond te herstellen. Titanium is een zeer sterk metaal dat biologisch compatibel is met onze botstructuur. Het wordt ook gebruikt om knieën en heupen te vervangen.

Waarom implantaten?

Uw kaken behouden hun stevigheid en sterkte dankzij de wortels van uw natuurlijke tanden, waarop onze tandartsen de implantaten bevestigen.
Wanneer een of meer tanden of kiezen verloren gaan, resorbeert het kaakbot, waardoor geleidelijk de volgende problemen ontstaan:

 • Verlies van kauwefficiëntie, wat de opname van voedingsstoffen die nodig zijn voor een goede gezondheid kan belemmeren.
 • Extra stress op de resterende tanden, waardoor extra werk nodig is dat beweging van de aangrenzende tanden kan veroorzaken tot ze verloren gaan.
 • Voortijdige veroudering van het gezicht, accentuering van rimpels rond de lippen en verlies van stabiliteit van de prothese.
 • Door je verloren tanden te vervangen door implantaten worden deze problemen voorkomen of gestabiliseerd omdat de implantaten zich gedragen als natuurlijke tanden.

De betrouwbaarheid en voordelen van implantaten

Dankzij voortdurend onderzoek naar tandheelkundige implantaten en hun chirurgische en prothetische procedures, tonen studies aan dat het succespercentage van deze behandelingen boven de 90% ligt. Dit tarief is het hoogste van alle tandheelkundige restauraties. Hierdoor kunnen we tandheelkundige implantaten presenteren als betrouwbare, duurzame behandelingen met een stevige verankering.
Onze tandartsen zijn opgeleid om de best mogelijke kwaliteit van leven te garanderen voor degenen die hun vertrouwen in ons stellen. Na jarenlange klinische ervaring bieden tandheelkundige implantaten een groot aantal voordelen. Hier zijn een paar voorbeelden:

 • Ze herstellen het comfort en de esthetiek van natuurlijke tanden.
 • Ze bieden een vaste, permanente vervanging voor ontbrekende tanden.
 • Ze zorgen ervoor dat je gezicht er mooi uit blijft zien door te voorkomen dat het kaakbot weer aangroeit.
 • Ze stimuleren de gezondheid van de botten.
 • Ze maken het gehemelte helder en accentueren de finesse van de smaken.
 • Ze verhogen de stabiliteit en retentie van gebitsprotheses (kunstgebitten).
 • Ze vergemakkelijken het kauwen en verteren van voedsel.
 • Ze helpen de levenskwaliteit te herstellen.
 • Ze bevorderen het zelfvertrouwen en het gevoel van eigenwaarde.
 • Ze vergaan niet.
Veelgestelde vragen

Heb je een vraag?
Wij hebben het antwoord

Een tand vervangen door een implantaat kan de juiste keuze zijn na een grondige analyse door onze kaakchirurgen. Voorheen was de vaste brug de enige oplossing die beschikbaar was en die een aanzienlijke vermindering van het aantal tanden vereiste. Met tandheelkundige implantaten kunnen we nu een of meer ontbrekende tanden vervangen terwijl je aangrenzende tanden intact blijven.

Tandheelkundige implantaten kunnen een uitneembare gebitsprothese ondersteunen en stabiliseren. De prothese en de spieren die verantwoordelijk zijn voor je gezichtsuitdrukking behouden hun toon. Lachen en lekker eten waren nog nooit zo leuk! Herstel je levenskwaliteit en geef je zelfvertrouwen een boost! Sta jezelf toe om op een natuurlijke manier te spreken, te eten en te lachen, in alle comfort en vertrouwen.

Tandheelkundige implantaten kunnen al op volwassen leeftijd worden geplaatst. In principe is er geen leeftijdsgrens. De algemene gezondheidstoestand van de patiënt, de locatie van het implantaat en de verwachtingen moeten echter vooraf worden beoordeeld. Daarom stelt uw tandarts bij Ares Dental Brussels een vooronderzoek voor.

Na onderzoek van je gebit en het maken van de nodige röntgenfoto’s, zal onze implantoloog je een behandelplan en alternatieve oplossingen voorleggen. Je krijgt een kostenraming en alle stappen van de behandeling worden duidelijk uitgelegd. Het doel van het eindresultaat is om je te helpen het verlies van je tanden zo snel mogelijk te vergeten, ten gunste van een gezonde, natuurlijke glimlach. Kortom, je levenskwaliteit zal aanzienlijk verbeteren, of je nu kauwt, praat of lacht.

Elk geval is uniek, omdat veel factoren het protocol en de totale duur van het proces beïnvloeden. Meestal zijn er een aantal bezoeken nodig voor de volledige behandeling, die drie (3) tot achttien (18) maanden kan duren. Als het om esthetiek gaat, wordt de edentate ruimte opgevuld met tijdelijke tanden, zodat je meteen kunt genieten van een volle glimlach.

Elke regio moet afzonderlijk worden beoordeeld. Om implantaten te kunnen plaatsen, moet er een minimale hoeveelheid bot zijn (dikte en hoogte van de kaak), anders zullen de implantaten op de lange termijn niet stevig zijn. Als u niet over het vereiste botvolume beschikt, is het mogelijk om het betreffende gebied aan te passen voordat de implantaten worden geplaatst. Deze procedure kan doorslaggevend zijn voor het succes en de levensduur van uw implantaten.

Er zijn een aantal factoren die ervoor kunnen zorgen dat tandheelkundige implantaten voor sommige mensen af te raden zijn.

Hier zijn een paar voorbeelden:

 • Bestraling van de mond in het verleden.
 • Ongecontroleerde diabetes.
 • Zwaar alcoholgebruik.
 • Speciale medicatie (anticoagulantia en immunosuppressiva) en bifosfonaten.
 • Actieve mondziekte zoals parodontitis.
 • Nierdialyse.
 • Recent of eerder myocardinfarct.
 • Hartfalen.
 • Bloedproblemen (bijv. hemofilie).
 • Onhaalbare esthetische verwachtingen.
 • Risicovolle integratie van implantaten bij rokers omdat de genezing wordt belemmerd.

In deze specifieke gevallen zijn verdere tests nodig om te bepalen of implantaten kunnen worden geplaatst. Indien nodig zal uw tandarts contact opnemen met uw huisarts.

Net als uw natuurlijke tanden, moeten nieuwe implantaattanden regelmatig gepoetst en geflost worden om de opbouw van bacteriële tandplak te verminderen. Regelmatige bezoeken aan uw tandarts zijn ook een uitstekende manier om te zorgen voor een goede gezondheid en een lange levensduur van uw tandheelkundige implantaten.

Kun je het antwoord dat je zoekt niet vinden?

Tarieven

Je kunt vertrouwen op de ervaring van onze implantologen om je implantaten te plaatsen tegen betaalbare prijzen.

Wij bieden implantaten van toonaangevende merken (Straumann – Camelog, BioHorizons).

Je betaalt alleen voor het implantaat als het is geplaatst en het restant als de kroon is geplaatst (na 3 tot 6 maanden, afhankelijk van het advies van de behandelaar).
In sommige gevallen heb je recht op volledige terugbetaling door je ziekenfonds (zie voorwaarden bij je ziekenfonds).
Deze aanbieding is geldig op voorwaarde dat onze arts een diagnose stelt tijdens het consult. Dit aanbod omvat geen andere zorg die bijkomend is aan het plaatsen van het implantaat.

Veuillez remplir le formulaire ci-dessous et nous vous recontacterons dès que possible.

Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Nieuw merk

Floss Dental en Smile Ortho worden Ares Dental

Beste klanten,

Vanaf maandag 03 juni 2024 worden onze tandartspraktijken Floss Dental en Smile Ortho Ares Dental.

Dezelfde kwaliteit, dezelfde service, hetzelfde gezicht!

Onze dienstregelingen

Ares Dental Brussel - Schaarbeek

Ares Dental Brussel - Sint-Gillis

Ares Orthodontie Brussel - Sint-Gillis