Tandbeperking

De inperkingsfase

Een orthodontische behandeling eindigt altijd met een retentiefase. Dit is wanneer de tanden in de optimale positie worden gehouden.

De terughoudendheidsfase is daarom absoluut essentieel aan het einde van de behandeling. Het houdt de tanden in de ideale positie aan het einde van de behandeling.

Het wordt uitgevoerd met een metalen draad die op het linguale oppervlak van de tanden (d.w.z. het binnenoppervlak van de tanden) wordt gelijmd, op en neer, van hoektand tot hoektand. Deze uiterst discrete draad zorgt voor levenslange stabiliteit van de behandeling en veroorzaakt geen ongemak voor de patiënt. Het geoptimaliseerde reliëf zorgt ook voor een optimale mondhygiëne.

Tot slot zijn de ondersteuningsdraden voorzien van een veiligheidsgoot voor het geval de draad breekt. Deze wordt ’s nachts tijdelijk gedragen in geval van breuk totdat de draad gerepareerd is.

De verschillende stadia

Om deze afwijkingen te corrigeren, begint de behandelaar met een klinisch onderzoek. De orthodontist stelt in overleg (schatting) met de patiënt een behandelplan op na bestudering van aanvullende documenten zoals :

1 - Radio's

2 - Intraorale foto's

3 - Tandafdrukken

Succesvolle behandeling

Orthodontie is een teamprestatie!

Samen zorgen de behandelaar en de patiënt voor het succes van een orthodontische behandeling. Om ervoor te zorgen dat je orthodontische behandeling zo soepel mogelijk verloopt, zijn de volgende 4 punten essentieel:

Veuillez remplir le formulaire ci-dessous et nous vous recontacterons dès que possible.

Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Nieuw merk

Floss Dental en Smile Ortho worden Ares Dental

Beste klanten,

Vanaf maandag 03 juni 2024 worden onze tandartspraktijken Floss Dental en Smile Ortho Ares Dental.

Dezelfde kwaliteit, dezelfde service, hetzelfde gezicht!

Onze dienstregelingen

Ares Dental Brussel - Schaarbeek

Ares Dental Brussel - Sint-Gillis

Ares Orthodontie Brussel - Sint-Gillis