Noodgevallen

Een gebroken tand, een pijnlijk abces, kiespijn...

Heb je een tandheelkundig noodgeval en weet je niet wat je moet doen?

In het geval van een tandheelkundig noodgeval kunt u rekenen op ons Ares Dental team om u snel en efficiënt te helpen. Onze praktijk is 6 dagen per week geopend, met of zonder afspraak, en biedt maximale beschikbaarheid voor onze patiënten in het geval van een tandheelkundig noodgeval. Of het nu gaat om hevige pijn, een infectie, een verwonding of een protheseprobleem, we zullen er alles aan doen om je snel te helpen en de juiste oplossing voor jouw situatie te vinden.

Van algemene consulten en tandheelkundige noodgevallen tot specialistische behandelingen zoals implantologie en orthodontie, Ares Dental is uw ideale keuze voor een uitgebreide service van hoge kwaliteit in een moderne, comfortabele omgeving.

Een tandheelkundig noodgeval?

Tandheelkundige noodgevallen: snelle, effectieve behandeling

Aantrekkelijke prijzen voor tandheelkundige zorg toegankelijk voor iedereen!

Ares Dental vindt dat iedereen uitmuntende tandheelkundige zorg verdient en daarom bieden we aantrekkelijke prijzen voor onze verschillende diensten. Als je voor ons kantoor kiest, profiteer je niet alleen van een professionele en persoonlijke service, maar ook van transparante en betaalbare prijzen.

Tandpijn

De omvang van het trauma wordt beoordeeld door de tandarts. Indien nodig past hij, in afwachting van de definitieve behandeling, de afgebroken tand aan om de belasting te beperken. Hij kan een los stukje verwijderen en de snijrand polijsten, of zelfs de tand opnieuw opbouwen met een restauratiemateriaal(composiet, keramiek, enz.). In sommige gevallen is deze behandeling echter geen optie. Vervolgens trekt de tandarts de tand eruit. Een wortelkanaalbehandeling wordt toegepast als de tand of kies erg pijnlijk is of als een groot deel van de pulpa is aangetast.

Gebroken tand

Een andere oorzaak waarvoor een spoedafspraak nodig is, is een gebroken tand. Als een tand is gebroken bij een val of bij het beoefenen van een sport zonder tandbescherming. of na een klap of ongeval, moet je snel handelen.

Een tand die uitvalt, vaak door een ongeluk met een tweewieler, moet zo snel mogelijk opnieuw worden geïmplanteerd. Het is daarom dringend noodzakelijk om een van onze tandartsen te raadplegen.

Gingivitis

Het kan ook gebeuren dat na het plaatsen van een beugel het tandvlees beschadigd raakt, een beugel eraf valt of de draden te strak zitten, wat pijn veroorzaakt. Dit is ook een noodgeval waarvoor je zo snel mogelijk een afspraak moet maken bij onze Ares Dental praktijken.

De borden

Patiënten komen ook met spoed naar ons voor de behandeling van gingivitis. Dit verschijnsel weerspiegelt een ontsteking van het tandvlees en treedt op wanneer er te veel tandplak en tandsteen wordt afgezet.

Hoe zit het met symptomen? Als veel mensen niet meteen reageren, komt dat omdat gingivitis geen pijn veroorzaakt. Wanneer er een ontsteking optreedt, wordt het tandvlees erg rood en verschijnen er witte vlekken.

Het belang van behandeling

Na onderzoek van je mond voert de tandarts een scaling uit. Hij geeft je ook advies over het kiezen van de juiste tandenborstel en poetsmethode. Verwaarloosde gingivitis kan zich ontwikkelen tot parodontitis. Bovendien trekt het tandvlees zich soms terug, wat resulteert in de vorming van pockets waarin bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen, waardoor het alveolaire bot verzwakt en de verbinding tussen de tand en het tandvlees wordt aangetast, wat leidt tot loslating van de tand.

Tandpijn

Er zijn verschillende soorten tandheelkundige noodgevallen. Meestal is het kiespijn. Als pijnstillers niet werken, als je niet kunt slapen, als de pijn ondraaglijk is of als er sprake is van een pijnlijk abces, moet je onmiddellijk en met spoed je tandarts raadplegen. Het belangrijkste doel is om de pijn te verlichten en vervolgens te elimineren.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag?
Wij hebben het antwoord

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Kun je het antwoord dat je zoekt niet vinden?

Veuillez remplir le formulaire ci-dessous et nous vous recontacterons dès que possible.

Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Nieuw merk

Floss Dental en Smile Ortho worden Ares Dental

Beste klanten,

Vanaf maandag 03 juni 2024 worden onze tandartspraktijken Floss Dental en Smile Ortho Ares Dental.

Dezelfde kwaliteit, dezelfde service, hetzelfde gezicht!

Onze dienstregelingen

Ares Dental Brussel - Schaarbeek

Ares Dental Brussel - Sint-Gillis

Ares Orthodontie Brussel - Sint-Gillis